Acura MDX SUV Forums banner

Porada dotycząca zakupu używanego MDX SHAWD Advance 2019/2020 o niskim przebiegu?

11K views 70 replies 11 participants last post by  EkisPinoy25  
#1 · (Edited)
Mieszkam w obszarze metropolitalnym Seattle i chciałbym poznać Państwa opinię na temat zakupu używanego MDX SHAWD Advance (lub ASpec) z lat 2019/2020. Ostatni raz kupowałem samochód co najmniej 7 lat temu ('12 TL SHAWD Tech), więc możecie Państwo sobie wyobrazić, że jestem trochę zardzewiały i przestarzały w obecnym rynku MDX.
2022 jest poza dyskusją ze względu na cenę, a także problemy pierwszej generacji, więc rozważam albo 2019/2020 SHAWD Advance, albo ASpec. Hybryda jest również opcją, ale bardzo rzadką w naszej okolicy. Przejrzałem główne strony internetowe z samochodami i jest kilka MDX, które przykuły moją uwagę i chciałbym poznać Państwa opinię na temat ceny.

Niezależny dealer 1:
Wykończenie: 2020 MDX SHAWD Advance Przebieg: 7 000 Cena katalogowa $ 49 648 + TTL
Dealer Acura 1:
Wykończenie: 2018 MDX SHAWD Advance Przebieg: 30 000 Cena katalogowa $ 43 995 + TTL
Dealer Acura 2:
Wykończenie: 2020 MDX SHAWD Tech ASpec Przebieg: 8 000 Cena katalogowa $ 48 998 + TTL

Wszystkie z nich mają czystą historię Carfax i wszystkie są pojazdami od jednego właściciela i są świetnym/dobrym zakupem w KBB lub Truecar.
Nie jestem pewien, czy te ceny są typowymi cenami, czy są wyższe ze względu na niski stan magazynowy używanych samochodów. Myślę o zakupie w ciągu 30 dni, aby wykorzystać go na naszą rodzinną wycieczkę do Yosemite w połowie sierpnia.
-TIA

#2 ·
Ile zamierzasz wydać? Jeśli w ogóle, sugeruję model Advanced lub ASPEC. Dostaniesz wszystko z modelu Tech w obu z nich, a dodatkowo Adv. i ASPEC mają niski przebieg.

owns 2024 Honda Accord Sport Hybrid
  • Like
Reactions: EkisPinoy25
#3 ·
Ile chcesz wydać? Jeśli w ogóle, sugeruję model Advanced lub ASPEC. Dostaniesz wszystko z modelu Tech w obu z nich, a także Adv. i ASPEC mają niski przebieg.

Wysłane z mojego SM-G781V za pomocą Tapatalk
Skłaniam się ku modelowi 2018 Advance, ale rozważę również dwa pozostałe, jeśli na tym polega obecny rynek MDX.

#4 ·
Czy te z dealerem Acura są CPO? Patrząc tylko na cenę, nie widzę dużej zniżki w porównaniu do używanego samochodu. Uważam, że wcześniej można było dostać A Spec w tej cenie jako NOWY.

#5 ·
Dla tych z dealerem Acura, czy są CPO? Patrząc tylko na cenę, nie widzę na niej dużej zniżki jako na używanym samochodzie. Uważam, że można było dostać A Spec w tej cenie jako NOWY, gdyby się to zrobiło wcześniej.
Dzięki! Oba samochody od dealera Acura są CPO. Tego się obawiam. Obecnie jest to rynek sprzedającego dla używanych samochodów i zastanawiałem się nad poczekaniem jeszcze roku, aby jeden zdobyć.

#6 ·
Szczerze mówiąc, uważam, że modele aspec to kompletna strata pieniędzy, a poza tym tył wygląda dla mnie okropnie. Wybrałbym opcję 2. Wszystkie 3 te ceny wydają mi się wysokie. Kupiłem w styczniu SH-AWD z 2019 roku z jednym właścicielem i technologią z przebiegiem 8700 mil za 39 tys. bez TTL. Zastanawiam się, czy ceny poszły w górę z powodu problemów, które się dzieją.

#7 ·
Szczerze mówiąc, uważam, że modele aspec to kompletna strata pieniędzy, a do tego tył wygląda dla mnie okropnie. Wybrałbym opcję 2. Wszystkie 3 ceny wydają mi się wysokie. Kupiłem w styczniu SH-AWD z 2019 roku z jednym właścicielem i technologią z przebiegiem 8700 mil za 39 tys. Bez TTL. Zastanawiam się, czy ceny poszły w górę z powodu problemów, które się dzieją.
Dzięki za informację zwrotną, ta liczba na pewno pomoże, gdy przejdę do procesu zakupu.

#8 ·
Wydają się bardzo drogie, zwłaszcza dla używanych pojazdów. Za te pieniądze szukałbym nowych pojazdów, biorąc pod uwagę, że powinieneś być w stanie sfinansować nowy samochód z oprocentowaniem 0-1% APR. Do przemyślenia, nowy, w pełni wyposażony Mazda CX-9 Sig kosztuje 47 tys. $

• Like
Reactions: djmixmode
#10 ·
Wyglądają na bardzo drogie, zwłaszcza w przypadku używanych pojazdów. Za te pieniądze szukałbym nowych pojazdów, biorąc pod uwagę, że powinieneś być w stanie sfinansować nowy samochód z oprocentowaniem 0-1% APR. Do przemyślenia, nowy, w pełni załadowany Mazda CX-9 Sig kosztuje 47 tys. dolarów
Doceniam Twoją opinię. Minęło trochę czasu, odkąd kupiłem używany samochód, a czas też nie pomaga. Zaproponowałem mojej żonie Mazdę CX9 (ponieważ przód wygląda podobnie do MDX '22), ale ona (i ja) jesteśmy zdecydowani na zakup MDX :).

#14 · (Edited)
W modelach zaawansowanych od 2018 do 2019+ nastąpiło kilka istotnych zmian, więc warto poszukać modelu z 2019 lub 2020 roku, jeśli cena jest w miarę porównywalna.

Konkretnie:
  • Wykończenie z prawdziwego drewna konsoli środkowej
  • Opcje kolorystyczne wykończenia drewnianego są nieco inne niż w starszych modelach
  • Malowane (dopasowane do koloru nadwozia) dolne wykończenie/ozdoba wokół dolnej części pojazdu
  • Szersze koła/opony i nowy wzór felg (FWIW, naprawdę podoba mi się ten wzór felg)
  • Skrzynia biegów ZF9 ma pewne udoskonalenia sprzętowe (więc więcej niż tylko zaktualizowane oprogramowanie)
  • Ulepszone czujniki i działanie stop/start
  • Fotele kierowcy i pasażera mają 12-kierunkową regulację, w tym 4-kierunkowe podparcie lędźwiowe w porównaniu do tylko 2-kierunkowego podparcia lędźwiowego w 2018 roku
  • Aktywne amortyzatory zintegrowane z trybem IDS (Sport usztywnia amortyzatory, Comfort je zmiękcza)
To wszystko, co przychodzi mi w tej chwili do głowy, chociaż mogą być i inne

#15 ·
Było kilka godnych uwagi zmian w zaawansowanych modelach od 2018 do 2019 roku, więc warto poszukać modelu z 2019 roku, jeśli cena jest porównywalna.

Konkretnie:
  • Wykończenie z prawdziwego drewna konsoli środkowej
  • Malowane (dopasowane do koloru nadwozia) dolne listwy/ozdoby wokół dolnej części pojazdu
  • Szersze koła/opony i nowy wzór felg (FWIW, naprawdę podoba mi się ten wzór felg)
  • Skrzynia biegów ZF9 ma pewne ulepszenia sprzętowe (więc to coś więcej niż zaktualizowane oprogramowanie)
  • Ulepszone czujniki i działanie start/stop
  • Fotele kierowcy i pasażera mają 12-kierunkową regulację, w tym 4-kierunkowe podparcie lędźwiowe w porównaniu do 2-kierunkowego podparcia lędźwiowego w 2018 roku
  • Aktywne amortyzatory zintegrowane z trybem IDS (Sport usztywnia amortyzatory, Comfort je zmiękcza)
To wszystko, co przychodzi mi w tej chwili do głowy, chociaż mogą być i inne
To wspaniale. Właściwie nie zagłębiałem się w szczegóły każdego modelu/roku, ale to zdecydowanie dobry początek! Dzięki!

#26 ·
Właśnie zrobiłem szybkie wyszukiwanie samochodów. Wciąż jest wiele nowych 2020 MDX SH-AWD w/ Adv na sprzedaż jako fabrycznie nowe. Zauważyłem również kilka fabrycznie nowych edycji PMC na sprzedaż. Nie jestem pewien, czy chcesz iść nową drogą samochodową.

#27 ·
Właśnie zrobiłem szybkie wyszukiwanie samochodów. Wciąż jest mnóstwo nowych 2020 MDX SH-AWD w/ Adv na sprzedaż jako fabrycznie nowe. Zauważyłem również kilka edycji PMC na sprzedaż jako fabrycznie nowe. Nie jestem pewien, czy chcesz iść drogą fabrycznie nowego samochodu.
Jaką cenę widzisz dla nowych 2020 SH-AWD Advances?

#32 ·
Właśnie przeprowadziłem szerokie, ogólnokrajowe wyszukiwanie nowego modelu 2020 SH-AWD mdx, a cena wynosi od 56 000 do 59 000 dolarów. Obie są o 10 000 dolarów droższe niż 48 000 dolarów, za które można było kupić używany model z 2019 lub 2020 roku. Więc chyba że byliby skłonni zejść z ceny, nie miałoby sensu wydawać 10 000 dolarów więcej za fabrycznie nowy model 2020, jeśli można dostać używany model z 2019 roku z niskim przebiegiem za 40 000-45 000 dolarów.

#33 ·
Właśnie przeprowadziłem szerokie ogólnokrajowe wyszukiwanie nowego modelu 2020 SH-AWD mdx i cena wynosi od 56 000 do 59 000. Obydwa są o 10 000 więcej niż 48 000, za które można było kupić używany model 2019 lub 2020. Więc jeśli nie chcieliby zejść z ceny, nie miałoby sensu wydawać 10 000 więcej za fabrycznie nowy model 2020, jeśli można kupić używany model 2019 z niskim przebiegiem za 40 000-45 000.
Jestem prawie pewien, że dealerzy mogą obniżyć cenę MSRP o 10 000, jeśli zależy im na sprzedaży. Trzeba tylko znaleźć tego jednego kierownika sprzedaży i salon, który chce pomóc.

#40 ·
Dla odniesienia, mój 2019 ma nieco poniżej 15 tys. mil, co jest bardzo mało (większość czasu pracuję z domu, nie odbywam wielu podróży, a w zeszłym roku z powodu pandemii nie jeździłem dużo). Oceniając przebieg, wszystko z przebiegiem 20 tys. mil lub mniej powinno kwalifikować się jako niski przebieg. Kiedy zbliżasz się do 30 tys. mil, to zbliżasz się do wysokiego przebiegu dla dwuletniego samochodu (w zależności od tego, kiedy został kupiony, ja kupiłem swój w listopadzie 2018 roku).

#52 ·
Znalazłem kilka Advance i sprawdzę je w ten weekend:

#54 ·
Znalazłem kilka Advance i sprawdzę je w ten weekend:

Tak....Ja też lubię Carfax. Używane Acura MDX na sprzedaż w pobliżu (ze zdjęciami) - CARFAX

#66 ·
Przejechałem dzisiaj testowo 2019 MDX SH-AWD Advance i 2020 SH-AWD Hybrid Tech. Oba zrobiły na mnie (i mojej żonie) wrażenie pod względem jazdy, komfortu, funkcji bezpieczeństwa i gadżetów technologicznych. Advance pochodzi od dealera Porsche i powiedziano mi, że kupili Advance od Manheim Auctions w CA. Wspomniał o brakującej tylnej wycieraczce i powiedział o czystym raporcie Carfax, ale kiedy sprawdziłem w domu, okazało się, że był częścią akcji serwisowej pompy paliwa. Niezbyt się tym martwię, ponieważ jest już rozwiązanie. Wróciłem z salonu i rozmawiałem o cenie. Był wystawiony za 46 tys. USD z przebiegiem 16 tys. mil i poszło z typowym pytaniem: "Jakich liczb szukasz, aby zabrać MDX do domu?". Powiedziałem mu, że wciąż szukamy, ale rozważymy ten pojazd, wspomniałem, że mniej niż 43 tys. USD byłoby moją idealną kwotą. Wcale nie był natarczywy i powiedział, że porozmawia ze swoim menedżerem, jeśli będę gotowy na transakcję.

Hybrid był zwrotem z leasingu (21 tys. mil) i od dealera Acura. Nadwozie wygląda dobrze zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Przejechaliśmy nim testowo i zauważyliśmy, że jest lekkie opóźnienie po naciśnięciu pedału gazu. To pierwszy raz, kiedy prowadzę hybrydę, więc nie wiem, czego się spodziewać. Zauważyłem, że podczas jazdy po ulicach jest mniej hałasu silnika. Niestety, nie miałem okazji przejechać nim autostradą z powodu dużego ruchu. Sprzedawca wcale nie był pomocny, wyglądało na to, że nie chce sprzedać samochodu, spodziewałem się, że podczas naszej jazdy testowej powie mi wszystko o pojeździe, ale to ja zadawałem pytania, po prostu zupełnie inne odczucie w porównaniu ze sprzedawcą Advance. Zrezygnowaliśmy, gdy zaproponował, że przyjdziemy do jego biura, aby porozmawiać o cenie i poszliśmy do domu. Moja żona wykazała zainteresowanie modelem Hybrid i teraz przegląda internet i znalazła jeden:

Używany 2020 Acura MDX Sport Hybrid Sport Hybrid w/Advance Pkg Na sprzedaż w Spokane Valley WA | LL000786

@Pandaman1784 Cena jest dość zbliżona do tego, co zapłaciłeś, a raport Carfax wygląda na czysty. Skontaktuję się z nimi jutro i zobaczę, czy jest jakieś pole do negocjacji. To 4,5 godziny jazdy od naszego domu, więc nie mogę go przetestować.

Dzięki!

#67 ·
Przejechałem testowo 2019 MDX SH-AWD Advance i 2020 SH-AWD Hybrid Tech. Oba zrobiły na mnie (i mojej żonie) wrażenie pod względem jazdy, komfortu, funkcji bezpieczeństwa i gadżetów technologicznych. Advance pochodzi od dealera Porsche i powiedziano mi, że kupili Advance z aukcji Manheim w CA. Wspomniał o braku tylnej wycieraczki i powiedział o czystym carfaxie, ale kiedy sprawdziłem w domu, okazało się, że był częścią akcji serwisowej pompy paliwa. Niezbyt się tym martwię, ponieważ jest już naprawa. Wróciłem z salonu i rozmawiałem o cenie. Był wystawiony za 46 tys. USD z przebiegiem 16 tys. mil i poszedłem z typowym pytaniem "jakich liczb szukasz, aby zabrać MDX do domu?". Powiedziałem mu, że wciąż szukamy, ale rozważymy pojazd, wspomniałem, że mniej niż 43 tys. USD byłoby moją idealną liczbą. Wcale nie był natarczywy i powiedział, że porozmawia ze swoim menedżerem, jeśli będę gotowy na transakcję.

Hybrid był zwrotem z leasingu (21 tys. mil) i od dealera Acura. Nadwozie wygląda dobrze zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Przejechaliśmy nim testowo i zauważyliśmy, że jest lekkie opóźnienie po wciśnięciu pedału gazu. To pierwszy raz, kiedy prowadzę hybrydę, więc nie wiem, czego się spodziewać. Zauważyłem, że podczas jazdy po ulicach jest mniej hałasu silnika. Niestety, nie miałem okazji jechać nim po autostradzie z powodu dużego ruchu. Przedstawiciel handlowy wcale nie był pomocny, wygląda na to, że nie chce sprzedać samochodu, spodziewałbym się, że podczas naszej jazdy testowej powie mi wszystko o pojeździe, ale to ja zadawałem pytania, po prostu zupełnie inne odczucie w porównaniu z sprzedawcą Advance. Zrezygnowaliśmy, gdy zaproponował, że przyjdziemy do jego biura, aby porozmawiać o cenie i poszliśmy do domu. Moja żona wykazała zainteresowanie modelem Hybrid i przegląda teraz internet i znalazła jeden:

Używany 2020 Acura MDX Sport Hybrid Sport Hybrid w/Advance Pkg na sprzedaż w Spokane Valley WA | LL000786

@Pandaman1784 Cena jest dość zbliżona do tego, co zapłaciłeś, a carfax wygląda na czysty. Skontaktuję się z nimi jutro i zobaczę, czy jest jakieś pole do negocjacji. To 4,5 godziny jazdy od naszego domu, więc nie mogę go przetestować.

Dzięki!
Tak, ja też nie miałem okazji przetestować swojego przed zakupem. Ponieważ wciąż miał gwarancję fabryczną, kupiłem go i wysłałem do mnie.

Przełącz tryb jazdy na sport+. Zauważona przez ciebie wahanie zniknie.

Nie oczekuj też zbyt dużego pola do negocjacji. Używane samochody znikają z placów. Zwłaszcza w przypadku trudnych do znalezienia kombinacji, takich jak hybryda z pakietem advance.

#71 ·
Czy udało Ci się znaleźć MDX do kupienia? Jestem w tej samej sytuacji... 2012 i chcę przejść na 19/20. (Podoba mi się ten styl bardziej niż w 2021 roku).
Ostatecznie znaleźliśmy CPO Fathom Blue Pearl 2020 MDX Advance Sports Hybrid z przebiegiem 16 tys. mil za 53 tys. USD + TTL. Cena reklamowana wynosiła 57 699 USD, ale udało nam się ją obniżyć, porównując ją z podobnym wykończeniem (mniejszy przebieg) na sprzedaż za 53 899 USD od niezależnego dealera w naszym regionie.

Czy udało Ci się znaleźć MDX do kupienia? Jestem w tej samej sytuacji... 2012 i chcę przejść na 19/20. (Podoba mi się ten styl bardziej niż w 2021 roku).