Acura MDX SUV Forums banner

MPG dla 2012 MDX

27K views 30 replies 22 participants last post by  skinny2  
#1 ·
Cześć,

mam zamiar kupić Acura 2012 MDX z pakietem Advance. Próbowałem porównać ocenę EPA z rzeczywistymi doświadczeniami właścicieli dotyczącymi oszczędności paliwa. Ponieważ członkowie są prawdziwymi właścicielami MDX, czy możesz mi powiedzieć, ile mil na galon uzyskujecie w rzeczywistej jeździe? Wiem również, że wymaga benzyny premium, ale czy ktoś kiedykolwiek wlewał zwykłą benzynę i zauważył jakiś problem?

Przepraszam za pytanie dla początkujących, ale nigdy nie miałem MDX i będzie to jeden z największych zakupów dla mnie do tej pory (poza domem :)).

Dzięki,
PC

#2 ·
Wiem, że wymaga benzyny premium, ale czy ktoś kiedykolwiek wlewał zwykłą benzynę i zauważył jakiś problem?
:headshake ZŁY pomysł. Jest przeznaczony do benzyny premium, a kiedy używasz zwykłej benzyny, wydajność jest zmniejszona. A wydajność obejmuje przebieg; cokolwiek zaoszczędzisz na niższych kosztach za galon, stracisz na zmniejszeniu liczby mil na galon. Jeśli kupujesz MDX, wlej do niego benzynę premium. Jeśli pomysł używania paliwa premium Ci przeszkadza, powinieneś kupić inny pojazd, który nie wymaga premium.

#4 ·
Właśnie dostałem model podstawowy z 2012 roku. Osiągam około 19 mpg w cyklu mieszanym 70/30 autostrada/miasto, kiedy uważnie obserwuję sposób jazdy. Kiedy zapomnę i/lub utknę w korku i lawiruję, spada do około 15 mpg. To zdecydowanie nie jest ekonomiczny samochód, chociaż tak naprawdę nie jest gorszy od żadnego innego samochodu w tej klasie.

Podoba mi się MDX, ponieważ prowadzenie było bardziej sportowe niż w przypadku prawie każdego innego luksusowego crossovera/SUV-a, z wyjątkiem X5 i Cayenne.

#5 ·
Przebieg to jedyna rzecz, która mnie rozczarowuje w moim Advance z 2011 roku. Miałem MDX z 2001 i 2005 roku i oba miały średnio około 20 mpg w codziennej jeździe i do 24 mpg w jeździe wyłącznie autostradowej. Mam mój 2011 od 15 miesięcy, a średnia to około 16 mpg w codziennej jeździe i nie więcej niż 20-21 w jeździe wyłącznie autostradowej. Jeśli chodzi o benzynę, używam premium w 2011 roku, ale używałem zwykłej w poprzednich MDX bez negatywnych skutków.

#15 ·
Przebieg to jedyna rzecz, która mnie rozczarowuje w moim modelu Advance z 2011 roku. Miałem MDX z 2001 i 2005 roku i oba miały średnio około 20 mpg w codziennej jeździe i do 24 mpg w jeździe wyłącznie autostradowej. Mam swój model z 2011 roku od 15 miesięcy, a średnia wynosi około 16 mpg w codziennej jeździe i nie więcej niż 20-21 w jeździe wyłącznie autostradowej. Jeśli chodzi o benzynę, używam premium w modelu z 2011 roku, ale używałem zwykłej benzyny w poprzednich MDX bez negatywnych skutków.
Nie zapominaj, że wyższe liczby MPG w starszych modelach używały starych standardów. Najprawdopodobniej otrzymujesz taką samą lub zbliżoną MPG w nowszym MDX jak w starszym, tylko liczby są niższe.Testy ekonomii paliwowej z 2008 roku

#6 ·
Używam również paliwa premium w moim nowym samochodzie z 2012 roku, za nowy, żeby podać rzeczywisty przebieg, ale na autostradzie przy prędkości do 85 km/h osiągałem 22-23. Najczęstsza liczba, jaką widzę w środku, to 16+, ale samochód odbywa wiele krótkich podróży, a ja mieszkam w obszarze miejskim. Nie sądzę, żeby zwykłe paliwo zabiło silnik, jeśli naprawdę chcesz spróbować, zrób to, a jeśli usłyszysz dużo stukania, wróć do paliwa premium. Ale zgadzam się z resztą ludzi i polecam paliwo premium. Jeśli chcesz trzy rzędy siedzeń, lepszy przebieg i zwykłe paliwo z niezawodnością Hondy, to Honda Pilot jest Twoim samochodem.

#7 ·
15mpg to najlepszy wynik, jaki mogę osiągnąć na benzynie premium w jeździe po mieście. Nie wiem, czy benzyna premium robi różnicę, ale znam innego gościa, który też ma taki samochód i używa zwykłej benzyny i ma takie samo spalanie jak ja, i mówi, że nie zauważa żadnej różnicy. Powiedziano mi również, że benzyna premium jest zalecana, a nie wymagana. Kto wie, używasz tego, co uważasz za najlepsze.

#8 ·
Dziękuję wam wszystkim :). Jeszcze nie kupiłem MDX, ale myślę o kupnie bardzo szybko. 16MPG nie jest tak źle dla tak dużego SUV-a, ponieważ mój Venza V6 AWD z 2010 roku uzyskuje około 18MPG w mieście (z wyjątkiem tego, że używa zwykłej benzyny). Ale jestem pewien, że jazda MDX jest o wiele przyjemniejsza niż moim Venza.

Kiedyś jeździłem minivanem Sienna i uwielbiałem wysoki widok (gdzie widać ponad wszystkimi innymi samochodami z wyjątkiem SUV-ów i dużych ciężarówek), potem przeszedłem na Venzę i nie widzę nic poza pierwszym samochodem przede mną, więc brakuje mi widoku, że tak powiem, dlatego myślę o MDX.

Szukam okazji na MDX w rejonie DC/VA.

Dziękuję wam wszystkim za przekazanie mi prawdziwych informacji z waszych osobistych doświadczeń z MDX, naprawdę to doceniłem.

#13 ·
Jutro jadę do Radley po mojego MDX Tech z 2012 roku. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
Czy dostałeś samochód z Radley Acura? Tam właśnie chciałbym kupić swój, kiedy nadejdzie czas. Jaki model i, jeśli nie masz nic przeciwko, jaka była cena końcowa dla ciebie:D? Próbowałem zebrać jak najwięcej informacji, zanim wskoczę do wody, że tak powiem, ponieważ będzie to mój najdroższy zakup samochodu w historii.

#22 ·
Kupiłem swój egzemplarz z 2012 roku pod koniec lipca (pakiet tech/entertain).
Średnio osiągam 16,7 mpg przy 60% jazdy po autostradzie i 40% w mieście. Nie jeździłem jeszcze wyłącznie po mieście ani po autostradzie, więc nie mogę jeszcze dobrze tego ocenić. Klimatyzacja jest zwykle włączona, ale tylko z 3 pasażerami. Używam tylko benzyny premium. Na autostradzie zazwyczaj jadę z prędkością 75-80 mph.

Śmieszne, chcę jeździć wolniej, ale po prostu nie mogę... MDX po prostu chce jechać, jechać, jechać.

#25 ·
MDX Zwykły gaz

Miałem MDX z 2012 roku przez 6 miesięcy i zamieniłem go na Infiniti JX-35 (2013), ponieważ zużycie paliwa w MDX było tak bardzo złe. Osiągam 24+ MPG w JX-35 i to najlepszy samochód, jaki kiedykolwiek miałem, bez dwóch zdań.
Jak dotąd zaawansowany technicznie w porównaniu do Acury.

Żegnaj, żegnaj Acura, witaj JX-35!!!!:D

#26 ·
Miałem MDX z 2012 roku przez 6 miesięcy i zamieniłem go na Infiniti JX-35 (2013), ponieważ zużycie paliwa w MDX było tak bardzo złe. Osiągam 24+ MPG na JX-35 i to najlepszy samochód, jaki kiedykolwiek miałem, bez dwóch zdań. Jak dotąd zaawansowany technicznie w stosunku do Acury. Żegnaj, żegnaj Acura witaj JX-35!!!!:D
dobrze dla ciebie...

#29 ·
Cześć,

mam bazowy model z 2012 roku, który dostałem w lutym. Prowadzę skrupulatne zapisy dotyczące mpg. Obliczam mpg na podstawie zatankowanego gazu w stosunku do przejechanych mil. Mieszkam w NY. Kiedy jeździłem głównie po autostradzie (70/30), uzyskiwałem około 18,5 mpg. Teraz jest odwrotnie i jeżdżę głównie lokalnie i uzyskuję 16,5-17,5. Rzadko używam klimatyzacji i wolę otwarte okna.

Używam tylko paliwa premium. Jak zauważyli inni użytkownicy, korzyść w postaci dodatkowych mpg wynikająca z używania paliwa premium zwykle przewyższa koszty. Nawet jeśli nie, dodatkowy koszt na zbiornik wynosi zwykle 2-3 dolary. Tankuję trzy razy w miesiącu i z przyjemnością wydam dodatkowe 9 dolarów, aby dać mojemu dziecku najczystsze i preferowane paliwo :)

To do bani, że zaawansowany pojazd z 2012 roku uzyskuje tak słabe mpg jak mój stary Chevy Blazer z 1997 roku. Zastanawia mnie, dlaczego Acura nie stworzyła bardziej wydajnego samochodu. Jednak ponieważ benzyna była tak tania przez wiele lat, wydajność nie była priorytetem. Jestem pewien, że następny redesign zaoferuje lepsze mpg i prawdopodobnie hybrydę. Ale aby odzwierciedlić opinie innych ludzi, gdybym chciał dobre mpg, kupiłbym Priusa :)

Dumny właściciel bazowego MDX z 2012 roku!

#31 ·
Cześć,

To do bani, że zaawansowany pojazd z 2012 roku ma tak słabe mpg jak mój stary chevy blazer z 1997 roku. Zastanawia mnie, dlaczego Acura nie stworzyła bardziej wydajnego samochodu.
Marki "luksusowe" zazwyczaj kładą większy nacisk na osiągi niż na ekonomię. Pilot jest bardziej wydajny o kilka mpg na zwykłej benzynie bezołowiowej. Myślę, że biorąc pod uwagę różnicę w osiągach i rozmiarze/wadze między Blazerem a MDX, fakt, że MDX osiąga podobne mpg, nie wydaje się taki zły.