Acura MDX SUV Forums banner
161 - 180 of 247 Posts
Wracałem do tego wątku. Mam moduł Aliexpress Carplay od ponad roku i do tej pory było świetnie.

Kiedy po raz pierwszy dostałem moduł, samochód automatycznie łączył się z Apple Carplay i wyświetlał go na ekranie nawigacji po uruchomieniu samochodu. Teraz muszę nacisnąć i przytrzymać przycisk Menu za każdym razem, gdy samochód uruchamia się ponownie, aby zmienić wejście na moduł Carplay. Wydawało się, że stało się to po ostatniej aktualizacji iPhone'a. Czy ktoś doświadczył czegoś podobnego?
Chciałem tylko podać aktualizację w tej sprawie. Po zresetowaniu fabrycznym modułu Car Play w ustawieniach i ponownym skonfigurowaniu Wireless Carplay, wszystko wydaje się działać tak, jak powinno.

Zasadniczo... działa. 🤷‍♂️ Dopóki Apple będzie wspierać "duże, gigantyczne pokrętło przewijania", powinno być dobrze. Jedyną wadą, jakiej doświadczyłem teraz, gdy mam iPhone'a 15 z USB-C, jest to, że Wireless CarPlay ma około 1-2 sekundy opóźnienia między "Hej Siri!" a odpowiedzią. Połączenie przewodowe jest wadliwe, więc go nie używam (używam wtryskiwacza zasilania USB, aby dodać trochę mocy podczas ładowania i nie jestem pewien, czy jest to kompatybilne).

Edycja: Opóźnienie jest uciążliwe przy pomijaniu utworów, Siri mówi "Co?", ponieważ nie jestem wystarczająco szybki... ale połączenia telefoniczne mają to samo opóźnienie 1-2 s. Chociaż rzadko rozmawiamy przez telefon w dzisiejszych czasach, kiedy to robisz... trochę nieprzyjemne. Mimo to bym się tego nie poddał!
Czy nie mógłbyś użyć adaptera USB na USB-C, aby ponownie go okablować?

ok, zainstalowałem w ten weekend urządzenie Aliexpress Navifans. Kilka problemów, które zastanawiają mnie, czy ludzie ich doświadczyli i wiedzą, jak je rozwiązać:

1. Waze uruchamia się ciągle, nawet po zamknięciu go z iPhone'a. Jeśli usuniesz go z ekranu głównego Carplay, a następnie przekręcisz pokrętło w lewo, gdzie wyświetlana jest mapa, to aktywuje Waze, aby ponownie się otworzył. Czy jest jakiś sposób na obejście automatycznego uruchamiania aplikacji nawigacyjnej przez cały czas?

2. Carplay pokazuje 2 opcje: lumicet i lumicet _xxCxx --- czy to normalne? Wygląda na to, że połączył się z lumicet.

3. Czy wtyczka USB jest potrzebna tylko do przewodowego carplay i początkowej konfiguracji telefonów?

Dzięki z góry za pomoc.

Zainstalowałem swój w sobotę. Jak dotąd wszystko działa jak należy. Nie używam przewodowego Carplay, ale zauważyłem, że muzyka przeskakuje jak na porysowanej płycie CD. To samo, gdy używam Apple Maps, ruch nawigacji jakby przeskakuje, gdzie widać, jak się porusza, potem się zawiesza i znowu się porusza. Zauważyłem to dopiero dzisiaj, jadąc do pracy.

Z którego roku jest Twój model MDX? Mój nie ma żadnego z tych problemów. Myślę, że brzmi to jak problem z zakłóceniami CarPlay. Upewniłbym się, że antena CarPlay nie jest niczym zasłonięta ani nie dotyka metalu. Może spróbuj wyjąć ją z deski rozdzielczej, żeby przetestować i zobaczyć, czy problem zostanie rozwiązany. Również w związku z problemem, jaki mam z czystością połączeń/mikrofonu - do którego mikrofonu się podłączyłeś? Tego, który jest podłączony do głównej wiązki, czy mikrofonu zewnętrznego?

Z którego roku jest Twój model MDX? Mój nie ma żadnego z tych problemów. Myślę, że to brzmi jak problem z zakłóceniami CarPlay. Upewniłbym się, że antena CarPlay nie jest niczym zasłonięta ani nie dotyka metalu. Może spróbuj wyjąć ją z deski rozdzielczej, żeby przetestować i zobaczyć, czy problem zostanie rozwiązany. Również w związku z wyzwaniem, jakie mam z czystością połączeń/mikrofonu - który mikrofon podłączyłeś? Ten, który jest przymocowany do głównej wiązki przewodów, czy mikrofon zewnętrzny?
2014 SH-AWD z Tech

Podłączyłem naprawdę długi kabel, który mocuje się do głównej wiązki przewodów. Tak naprawdę nie używam głośników/mikrofonu podczas rozmowy telefonicznej. Zazwyczaj mam przy sobie zestaw słuchawkowy BT.

Ok, zainstalowałem w ten weekend urządzenie Navifans z AliExpress. Kilka problemów, nad którymi się zastanawiam, czy ludzie ich doświadczyli i wiedzą, jak je rozwiązać:

1. Waze uruchamia się ciągle, nawet gdy zamkniesz go z iPhone'a. Jeśli usuniesz go z ekranu głównego Carplay, a następnie przekręcisz pokrętło w lewo, gdzie wyświetlana jest mapa, to aktywuje Waze, aby ponownie się otworzył. Czy jest jakiś sposób na obejście automatycznego uruchamiania aplikacji nawigacyjnej przez cały czas?

2. Carplay pokazuje 2 opcje: lumicet i lumicet _xxCxx --- czy to normalne? Wygląda na to, że połączył się z lumicet

3. Czy wtyczka USB jest potrzebna tylko do przewodowego carplay i początkowej konfiguracji telefonów?

Dzięki z góry za pomoc.
1, U mnie nic się ciągle nie uruchamia, w moim urządzeniu uwielbiam łączyć się za pomocą kabla i za każdym razem, gdy carplay jest podłączony, jest to waze lub google map, lub ekran mieszany, na którym wyświetla mapę i spotify razem.
2, Nie sądzę, żeby to miało znaczenie, o ile możesz połączyć się z telefonem.
3, Jeśli połączysz się przez Bluetooth, nie ma potrzeby łączenia się za pomocą kabla do początkowej konfiguracji, zaraz po połączeniu BT wszystko powinno działać. USB służy tylko do dublowania i przewodowego carplay/AA.

Nie mam takiego samego urządzenia jak Twoje, ale poniżej znajduje się link do mojego.

Zainstalowałem swój w sobotę. Jak dotąd wszystko działa jak należy. Nie używam przewodowego Carplay, ale zauważam, że muzyka przeskakuje jak porysowana płyta CD. To samo, gdy korzystam z Apple Maps, ruch nawigacyjny jakby przeskakuje, gdzie widać, jak się porusza, potem się zawiesza, a potem znowu się porusza. Zauważyłem to dopiero dzisiaj, jadąc do pracy.
Wszystko powinno działać płynnie.

Z którego roku jest Twój model MDX? Mój nie ma żadnego z tych problemów. Myślę, że to brzmi jak problem z zakłóceniami CarPlay. Upewniłbym się, że antena CarPlay nie jest niczym zasłonięta ani nie dotyka metalu. Może spróbuj wyjąć ją z deski rozdzielczej, żeby przetestować i zobaczyć, czy problem zostanie rozwiązany. Również w związku z wyzwaniem, jakie mam z przejrzystością połączeń/mikrofonu - który mikrofon podłączyłeś? Ten, który jest przymocowany do głównej wiązki przewodów, czy mikrofon zewnętrzny?
Jeśli masz model tech, opcja mikrofonu oem jest zawarta w głównej wiązce przewodów, w przeciwnym razie, jeśli nadal chcesz używać mikrofonu oem, musisz użyć dostarczonego przewodu, aby podłączyć jednostkę sterowania podsufitką (gdzie znajduje się sterowanie szyberdachem) do jednostki głównej.

Jeśli masz model tech, opcja mikrofonu OEM jest zawarta w głównej wiązce przewodów, w przeciwnym razie, jeśli nadal chcesz używać mikrofonu OEM, musisz użyć dostarczonego przewodu, aby połączyć jednostkę sterowania podsufitką (gdzie znajduje się sterowanie szyberdachem) z jednostką główną.
Bardzo dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi. Mój działa teraz idealnie. Jestem z tego bardzo zadowolony. Jak podoba Ci się Twój? Twoja wersja wygląda na taką, która ma radio 5 GHz w porównaniu do 2,4 na moim. Ciekawy jestem, jak oceniasz jakość dźwięku systemu. Dla mnie wydaje się być mniej więcej taka sama jak w standardzie, może nieco mniejsza, ale naprawdę niezauważalna.

Dzięki wielkie za wszystkie pomocne odpowiedzi. Mój działa teraz idealnie. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jak podoba Ci się Twój? Twoja wersja wygląda na taką, która ma radio 5 GHz w porównaniu do 2,4 GHz w moim. Ciekawi mnie, jak oceniasz jakość dźwięku w systemie. Dla mnie wydaje się być mniej więcej taka sama jak w standardzie, może nieco gorsza, ale tak naprawdę niezauważalna.
Niezależnie od tego, czy przewodowo, czy bezprzewodowo, uruchamia się bardzo szybko, jak OEM. Dźwięk jest zawsze taki sam, ponieważ technicznie rzecz biorąc, nie ulepszyłeś systemu dźwiękowego.

Myślę o zakupie jednego z tych urządzeń do mojego MDX z 2016 roku. Interesuje mnie to głównie po to, aby móc wyświetlać Waze na ekranie podczas dłuższych podróży. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak wprowadzić adres do Waze za pomocą elementów sterujących? Czy trzeba użyć pokrętła, aby przewijać klawiaturę i wpisać adres? A może nadal można korzystać z interfejsu w telefonie, aby wprowadzić adres w Waze, gdy jest on podłączony do tego systemu (co prawdopodobnie byłoby wygodniejsze niż używanie pokrętła)? Wszelkie uwagi/opinie będą mile widziane, zanim podejmę decyzję.

Discussion starter · #177 ·
Czy ktoś wpadł na to, jak łatwo przełączać się między telefonami? Moja żona jest głównym użytkownikiem Carplay, ale kiedy ja się podłączam, wydaje się, że przestaje automatycznie łączyć się z jej telefonem.
Bezprzewodowo, jak rozumiem? I jesteście razem w samochodzie, czy ona sama prowadzi?

Po kablu wystarczy zamienić kable. Bezprzewodowo mój łączy się automatycznie za każdym razem. Musisz wejść w... bluetooth -> wybrać urządzenie -> i przełączyć CarPlay, co zwykle działa. Jest to naprawdę uporczywe i bardzo chce połączyć się z bezprzewodowym telefonem CarPlay.

Inną alternatywą jest użycie SharePlay muzyki, jeśli chodzi tylko o muzykę... i tylko aplikację muzyczną. Wygląda na to, że nie działa to ze Spotify i innymi. Odtwarzaj muzykę razem w samochodzie z iPhone'em

Skontaktowałem się z producentem tego modułu CarPlay, Limcet, aby sprawdzić, czy są jakieś aktualizacje oprogramowania dla modułu. Dostarczyli mi pliki aktualizacji. Przystąpiłem do aktualizacji mojego modułu. Nie zauważyłem żadnych zmian i wszystko nadal działa jak należy. Zawsze miło jest korzystać z najnowszego oprogramowania.

Przesłałem pliki aktualizacji do Google Drive, jeśli ktoś jest zainteresowany. Wyodrębnij pliki aktualizacji w folderze ZIP na dysk Flash sformatowany w FAT32.

Link do pliku aktualizacji:

Zwróć uwagę na wersję sprzętu i upewnij się, że dokładnie pasuje do zdjęcia, które załączyłem: 02-0006-06-00-00-80-00-00

Image

Po aktualizacji:

Image

Postępowałem zgodnie z tym samouczkiem w serwisie Youtube, aby zainstalować aktualizację:

Zastrzeżenie: Aktualizacja na własne ryzyko. Nie ponoszę odpowiedzialności, jeśli uda Ci się uszkodzić urządzenie podczas tego procesu.

Możesz połączyć telefony swoich żon jako główny telefon dla bezprzewodowego carplay, a następnie, gdy chcesz go użyć, po prostu podłącz telefon do USB (zamiast łączyć się bezprzewodowo). To robimy z MDX mojej żony i działa dobrze dla naszych celów, przełączanie między telefonami przebiega bezproblemowo.

161 - 180 of 247 Posts