Acura MDX SUV Forums banner

Spekulacje dotyczące MDX 2026

18K views 10 replies 6 participants last post by  Bravo7  
#1 ·
To trochę za wcześnie, żeby patrzeć tak daleko w przyszłość, ale MDX 2024 był w sprzedaży latem 2023 roku. Czy są jakieś wiarygodne informacje na temat tego, co i kiedy Honda planuje dla MDX z silnikami i zmianami w 2026 roku? Czy PHEV są w przyszłości MDX i jeśli tak, czy mniejszy silnik V6 o pojemności 3,0 litra byłby opcją w porównaniu do 2,0-litrowego 4-cylindrowego? Silnik V6 byłby odpowiedni dla tych, którzy chcieliby ciągnąć przyczepę. Jak dotąd w mediach nie ma nic istotnego.

#3 ·
Nie wiem? Acura wydaje się utrzymywać 7-letni cykl dla MDX z bardzo minimalnymi zmianami w ostatnich 2-4 latach modelowych (dodanie 3. generacji Aspec, połączenie 4. generacji ASpec/Adv, być może dodanie elektronicznych amortyzatorów/zdalnego uruchamiania/opcji wykończenia drewnem itp.). Nie jestem pewien, czy Acura liczy długi okres eksploatacji modelu 22 jako 1 czy 2? Jeśli Acura nadal będzie utrzymywać 7-letni cykl modelu, może to oznaczać rok 2029, a Acura może oznaczyć go jako model wczesny 2030? Być może zobaczymy 2.0T+hybrydę z lub bez technologii PHEV lub V-6+hybrydę dla 5. generacji MDX?

#4 ·
IDK? Acura wydaje się utrzymywać 7-letni cykl dla MDX z bardzo minimalnymi zmianami w ostatnich 2-4 latach modelowych (dodanie 3. generacji Aspec, połączenie 4. generacji ASpec/Adv, być może dodanie elektronicznych amortyzatorów/zdalnego uruchamiania/opcji wykończenia drewnem itp.). Nie jestem pewien, czy Acura liczy długi okres modelu 22 jako 1 czy 2? Jeśli Acura nadal będzie utrzymywać 7-letni cykl modelu, może to oznaczać rok 2029, a Acura może oznaczyć go jako model wczesny 2030? Może zobaczymy 2.0T+hybrydę z lub bez technologii PHEV lub V-6+hybrydę dla 5. generacji MDX?
Myślę, że się z tobą zgadzam, ale sposób, w jaki branża tak szybko się zmienia z alternatywami EV i PHEV, mam nadzieję, że Honda będzie mogła szybciej dostosować się do opcji. Ogromne ilości pieniędzy firmowych za każdym razem, gdy następuje zmiana. Naprawdę nie chcę przechodzić z mojego Acura MDX, więc wygląda na to, że to "po prostu poczekaj i zobacz, co będzie do wyboru w nadchodzących miesiącach".

#7 ·
Moim zdaniem MDX 2026 będzie bardzo zbliżony do modelu 2025, z wyjątkiem drobnych poprawek i być może zmian kolorów.
  • 1G MDX był produkowany przez 6 lat modelowych (2001-2006)
  • 2G MDX był produkowany przez 7 lat modelowych (2007-2013)
  • 3G MDX był produkowany przez 7 lat modelowych (2014-2020)
Jeśli 4G będzie produkowany przez 7 lat modelowych, jak wspomina @mrgold35 powyżej, to przewidujemy cykl życia 4G w latach 2022-2028.

Myślę, że to zbiega się ze strategią wprowadzania przez Acurę modeli 2025 ADX, 2026 RSX EV, 2026/2027 RDX...

• Like
Reactions: Lexie00
#9 ·
Honda powiedziała, że w 2027 roku pojawi się 3-rzędowy EV. Myślę, że zachowają MDX bez zmian na rok 2026, a następnie, jeśli RSX będzie się dobrze sprzedawał, wprowadzą 3-rzędowy jako MDX na rok 2027.

Jeśli RSX będzie wymagał ogromnych zachęt do sprzedaży (np. to, co stało się z ZDX), to zachowają MDX na rok 2027, a dzieciaki od brandingu w Acura, które nie mają szacunku dla historycznych odznak, nazwą 3-rzędowy EV z 2027 roku Acura Legend.

#10 ·
Honda zapowiedziała, że 3-rzędowy EV pojawi się w 2027 roku. Myślę, że zachowają MDX bez zmian na rok 2026, a jeśli RSX dobrze się sprzeda, to w 2027 roku wprowadzą 3-rzędowy model jako MDX.

Jeśli RSX będzie wymagał ogromnych zachęt do sprzedaży (np. to, co stało się z ZDX), to zachowają MDX ICE na rok 2027, a dzieci od brandingu w Acura, które nie mają szacunku dla historycznych odznak, nazwą 3-rzędowy EV z 2027 roku Acura Legend.

(Wciąż jestem zgorzkniały, że RSX nie został zarezerwowany dla Acura-fied Prelude).