Cóż, dostarczyli go z powrotem do mojego biura i zgodnie z przewidywaniami są dobre i złe wieści.
Dobre: Mechanizm kierowniczy nie skrzypi już podczas ruchu do pozycji kierowcy lub z niej. Podstawowy problem został rozwiązany, przynajmniej na razie. Nie wydaje żadnych innych dźwięków, zgrzytów ani stukotów na podstawie krótkiej jazdy próbnej.
Złe:
- Dolny lewy panel wykończeniowy ma połamane zaczepy i nie wydaje się być we właściwej pozycji. Chociaż mam pewne wątpliwości co do pozycji. Wiem, że zaczepy są połamane, ponieważ jeden spadł na podłogę.
- Geometria zawieszenia jest rozregulowana. Teraz umiarkowanie ściąga w prawo. Na tyle, że jazda po niewłaściwym (nadjeżdżającym) pasie ruchu w pobliżu mojego domu sprawia, że jedzie prosto. Samochód podjechał nawet i przejechał przez linię środkową na dość mocno nachylonej drodze. Jadąc na właściwym pasie, jeśli puścisz kierownicę, zjedziesz z drogi w ciągu kilkuset stóp.
Więc, po pierwsze, mogę tylko powiedzieć F^@#!! Prawdopodobnie powinienem był po prostu wyłączyć tę funkcję. Teraz, gdy tu jestem, muszę znaleźć najkrótszą i najmniej bolesną drogę powrotną. Zadzwoniłem do technika serwisowego, gdy kierowca był jeszcze tutaj, ale mógł oddzwonić dopiero za około 15 minut. W tym czasie kierowca odjechał z samochodem zastępczym. Technik serwisowy zadzwonił do kierowcy i udało mu się go zawrócić, ale powiedziałem mu, żebyśmy poczekali. Wiedziałem już, że panel jest zepsuty, więc mieliby pojazd przez weekend, a potem zadzwoniliby w poniedziałek, aby powiedzieć mi, że muszą zamówić część. Zastanawiam się teraz, ile kosztuje panel i czy powinienem go po prostu zamówić i wymienić sam.
Jeśli chodzi o geometrię zawieszenia, chyba będę musiał pozwolić im spróbować ponownie, ale mam zerowe zaufanie do ich zdolności do poprawnego wykonania. Wydaje się, że po ingerencji w fabryczną geometrię zawieszenia nigdy więcej nie uzyskasz prostego koła kierownicy i dokładnego prowadzenia. Jestem tym tak załamany. Nawet nie pomyślałem, że zepsują geometrię zawieszenia. Myślałem, że istnieje jakiś punkt zerowy, w którym kolumna jest montowana i geometria zawieszenia nie wymagałaby dotykania. Mylilem się.
Więc,
@Chazzy J, czy mogę prosić o pomoc w usunięciu tego panelu wykończeniowego? Odciągnąłem go na tyle, żeby zobaczyć, że sam panel jest pęknięty w samym lewym górnym rogu. Słupek, który trzyma zaczep, jest po prostu oderwany. Słupek i zaczep są w szczelinie. Odszedł z praktycznie żadną siłą, ponieważ panel jest pęknięty. Zaczep, który spadł na podłogę, musi pochodzić z innego miejsca. Ponownie, odciągnąłem górny róg, ale zatrzymałem się, gdy tylko zobaczyłem pęknięty panel. Chciałem się upewnić, że robię to dobrze, aby nie spowodować dalszych uszkodzeń.
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie rady, jak powinienem postąpić w tej sytuacji. Nie wiem, czy ufam im w zainstalowanie nowego panelu, a problem z ich znalezieniem wymaga kolejnej podróży ~320 km i stwarza dodatkowe problemy. Uhhhhggg!!!
Oto kilka zdjęć.
View attachment 125935
Czy szczelina na lewo od kolumny jest normalna? Nie widzę, jak można by ją podnieść dalej, biorąc pod uwagę, że obszar po lewej stronie jest ciasny.
View attachment 125936