Odebrałem 02 MDX w zeszłym tygodniu i chciałem mieć punkt odniesienia dla przyszłych konserwacji, więc planuję następujące czynności:
- Wymiana oleju i filtra - zrobione
- Płukanie VTM i skrzyni biegów - wkrótce z płynem Acura/Honda
- Tylne amortyzatory wymienione na KYB - dotarły dzisiaj, do zrobienia w weekend
- Adapter świateł przyczepy - zrobione w zeszły weekend
- Montaż haka holowniczego - mam to do zrobienia w ten weekend
- Filtr powietrza silnika - zrobiłem w zeszłym tygodniu
- Wycieraczki - zrobiłem w zeszłym tygodniu
- Świece zapłonowe - za kilka tygodni
- Boczne stopnie ze stali nierdzewnej - powinny dotrzeć jutro i umożliwią dzieciom (4 i 6 lat) wchodzenie do pojazdu bez brudzenia się błotem po drodze. To sprawia, że punkt podnoszenia nogi jest "magiczną" wysokością dla maluchów. Nie byłem fanem tych stopni, ale te, które znalazłem, wyglądają jak OEM i nie jak element przykręcony po fakcie.
Planuję zestaw 4 opon przed zimą i może przednie amortyzatory. Poza tym osłony przegubów CV wyglądają świetnie, a także przeguby kulowe są szczelne, bez rozdarć na osłonach. Czy coś pomijam?
Przeglądam tę stronę i dobrze wykorzystuję funkcję wyszukiwania i jest tu dużo dobrych informacji.
D-
- Wymiana oleju i filtra - zrobione
- Płukanie VTM i skrzyni biegów - wkrótce z płynem Acura/Honda
- Tylne amortyzatory wymienione na KYB - dotarły dzisiaj, do zrobienia w weekend
- Adapter świateł przyczepy - zrobione w zeszły weekend
- Montaż haka holowniczego - mam to do zrobienia w ten weekend
- Filtr powietrza silnika - zrobiłem w zeszłym tygodniu
- Wycieraczki - zrobiłem w zeszłym tygodniu
- Świece zapłonowe - za kilka tygodni
- Boczne stopnie ze stali nierdzewnej - powinny dotrzeć jutro i umożliwią dzieciom (4 i 6 lat) wchodzenie do pojazdu bez brudzenia się błotem po drodze. To sprawia, że punkt podnoszenia nogi jest "magiczną" wysokością dla maluchów. Nie byłem fanem tych stopni, ale te, które znalazłem, wyglądają jak OEM i nie jak element przykręcony po fakcie.
Planuję zestaw 4 opon przed zimą i może przednie amortyzatory. Poza tym osłony przegubów CV wyglądają świetnie, a także przeguby kulowe są szczelne, bez rozdarć na osłonach. Czy coś pomijam?
Przeglądam tę stronę i dobrze wykorzystuję funkcję wyszukiwania i jest tu dużo dobrych informacji.
D-