Acura MDX SUV Forums banner

Używam iPada zamontowanego na desce rozdzielczej jako jednostki centralnej (to

5.6K views 2 replies 2 participants last post by  vc13vc13  
#1 ·
Nie mogłem znaleźć jednostki centralnej do mojego MDX takiej jak ta w stylu Tesli, wykonana dla TL, więc zamówiłem trzy uchwyty magnetyczne i przykleiłem iPada Pro z komórkową na desce rozdzielczej. Spędzam dużo czasu w samochodzie w pracy, więc była to duża i bardzo przydatna „modernizacja” mojego 17-letniego MDX. iPad oferuje znacznie więcej funkcji niż jednostka centralna CarPlay.

5e4c4c6b-2bf4-49a2-9c7e-ae77045d9fe1-jpeg.122177.jpg

Te uchwyty magnetyczne dają wystarczająco dużo miejsca, aby iPad pasował blisko pokręteł głośności/regulacji w standardowym stereo. Użyłem trzech na przedniej części stereo i zorientowałem je w różnych kierunkach, aby uzyskać najlepszą stabilność.

Image

Ponieważ przyciski A/C i ekran są teraz zasłonięte, używam tylko przycisków „Auto” i góra + dół temperatury do sterowania klimatyzacją. Jeśli kiedykolwiek potrzebowałbym uzyskać dostęp do przycisków z jakiegoś powodu, mogę po prostu podnieść iPada i ponownie przykleić go do magnesów.

Image

Używam adaptera AUX (myślę, że był to RCA na AUX wychodzący z tyłu wejścia za odtwarzaczem CD — nie pamiętam dokładnie którego, zainstalowałem go wiele lat temu). Plus ten adapter Bluetooth, dzięki czemu iPad łączy się automatycznie z muzyką po włączeniu samochodu.

Jeśli również zdecydujesz się na coś takiego, bądź ostrożny, duży ekran może rozpraszać! ;-)

Bezpiecznej podróży!

Image

#2 ·
Lata temu pewna pani uderzyła w mój samochód i go zniszczyła, ponieważ była rozproszona przez telefon. Dosłownie myślałem, że stracę nogi po uderzeniu (nie straciłem). Jestem teraz wściekłym tygrysem, kiedy widzę ludzi prowadzących samochód podczas korzystania z telefonu.

Zatem, choć doceniam pracę włożoną w to rozwiązanie, muszę wierzyć, że jesteś bardziej rozproszonym kierowcą. Ponadto, moim zdaniem, to wygląda po prostu jak coś dorzuconego na siłę, co nie pasuje do MDX. Może 10-letni Hyundai Elantra, ale nie MDX.

Jestem pewien, że zostanę w sieci upieczony za bycie niesympatycznym dupkiem, ale to tylko moje zdanie.

#3 ·
Lata temu pewna pani uderzyła w mój samochód i doprowadziła do jego kasacji, ponieważ była rozproszona przez telefon. Dosłownie myślałem, że stracę nogi po uderzeniu (nie straciłem). Jestem teraz wściekłym tygrysem, gdy widzę ludzi prowadzących samochód podczas korzystania z telefonu.

Zatem, choć oklaskuję pracę włożoną w to rozwiązanie, muszę wierzyć, że jesteś bardziej rozproszonym kierowcą. Plus, IMO, to wygląda po prostu jak coś dorzuconego na siłę, co nie pasuje do MDX. Może 10-letni Hyundai Elantra, ale nie MDX.

Jestem pewien, że zostanę zgrillowany w internecie za bycie niesympatycznym d-bagiem, ale to tylko moje zdanie.
Całkowicie cię rozumiem w kwestii ludzi trzymających telefon podczas jazdy i wow, bardzo mi przykro słyszeć o twoim wypadku. Prawdopodobnie mógłbym zmienić tytuł mojego posta na „Najbardziej niebezpieczne radio samochodowe w historii”... nie ma wątpliwości, że zdecydowanie może rozpraszać.
Zgadzam się, nie jest to najbardziej „płynny” wygląd, dosłownie po prostu to tam przykleiłem lol