Acura MDX SUV Forums banner

Dźwięk klikania zmieniarki CD z radia, gdy samochód jest wyłączony

30K views 10 replies 9 participants last post by  kelly.schwartz30  
#1 ·
Cześć - Mój MDX z 2007 roku wydaje dźwięk z radia, nawet gdy kluczyk jest wyłączony. Czy to normalne?

Po kilku dniach rozwiązywania problemów, oto co znalazłem:

• Brzmi to tak, jakby radio próbowało się włączyć, ale tylko na sekundę, a potem przestaje
  • Na wyświetlaczu nie ma żadnych świateł ani tekstu
  • Brzmi to tak, jakby zmieniarka CD się poruszała, tylko przez około pół sekundy
  • Dźwięk jest inny, gdy w zmieniarce nie ma płyt
  • Dzieje się to mniej więcej raz na 45 sekund
  • Jednocześnie z głośników audio słychać lekkie syczenie, gdy obwody w radiu się aktywują
  • Jeśli nie otworzysz drzwi samochodu przez kilka godzin, wydaje się, że to ustaje (opuszczaj jedno z przednich okien, aby móc usłyszeć

To jest 2007 MDX Sport z pakietem Entertainment (navi + tylne DVD) z przebiegiem około 93000 mil. Kupiłem go używany w zeszłym tygodniu. Samochód jest w idealnym stanie pod każdym innym względem.

Czy to normalne!?

Dzięki,

#2 ·
Hej Notapilot,

Czy rozwiązałeś ten problem ze swoim 07 mdx? Mam 09 ze standardowym stereo, które tak robi. Wierzę, że to rozładowuje moją baterię (chociaż nie jestem jeszcze pewien, czy coś innego rozładowuje moją baterię). AAA mówi, że nie mam upływu prądu i że mój alternator i akumulator są w porządku. Niemniej jednak bateria padła dwa razy w ciągu 4 dni. Wymieniłem gwarancyjną baterię po raz pierwszy...i co teraz?!

#5 ·
Hej Notapilot,

Czy rozwiązałeś ten problem ze swoim 07 mdx? Mam 09 z fabrycznym radiem, które tak robi. Wierzę, że to rozładowuje moją baterię (chociaż nie jestem jeszcze pewien, czy coś innego rozładowuje moją baterię). AAA mówi, że nie mam upływu prądu i że mój alternator i akumulator są w porządku. Niemniej jednak bateria padła dwa razy w ciągu 4 dni. Wymieniłem gwarancyjną baterię po raz pierwszy...i co teraz?!?
Mam ten sam problem z moim 09 MDX, bateria się rozładowuje. Dostałem nową baterię, znowu się rozładowała. Sprawdziłem alternator, jest w porządku. Dzisiaj czekałem na żonę na parkingu i usłyszałem dźwięk klikania co około 45 sekund, który opisujesz. Kiedy wróciłem do domu, użyłem multimetru, aby poszukać upływu prądu. Za każdym razem, gdy następowało kliknięcie, natężenie prądu pobieranego z akumulatora gwałtownie rosło na około 5 sekund, a następnie wracało do normalnego zakresu, którego oczekuje się, gdy samochód nie pracuje. Udało mi się wyjąć bezpiecznik 40 A z głównej skrzynki bezpieczników pod maską, który zatrzymuje upływ prądu, ale powoduje to również wyłączenie zamków drzwi, oświetlenia wnętrza, nag, a także radia. To nie jest rozwiązanie długoterminowe. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu? Wydaje się, że jest to coraz bardziej powszechne, im więcej czytam. Nie wiem, czy to radio, czy wzmacniacz. Zakładam, że radio, ponieważ po wyjęciu bezpiecznika wzmacniacza upływ prądu nadal występował.

#3 ·
Właśnie miałem podobne problemy jak wy dwóch z MDX mojej żony....

Mój zmieniacz CD wybuchł w środku, wyrzucał kody błędów i nie chciał wysunąć ani załadować płyty. Kiedy to się stało, uruchamiał się co około 45 sekund, próbując wysunąć płytę. Cena wymiany fabrycznego odtwarzacza była absolutnie głupia - skończyło się na tym, że zrobiłem niestandardową instalację z rynku wtórnego, ponieważ nie ma zestawów do tych samochodów. Jeśli mam wydać kupę kasy, to niech to będzie znacząca modernizacja.

Krótko przed tym, jak zmieniarka wybuchła, moduł bluetooth przestał działać. Jest to dość powszechne, że gdy moduł bluetooth ulegnie awarii, pochłonie akumulator. Nie można zostawić samochodu na dzień bez tego, żeby się nie rozładował. Szybkim rozwiązaniem było odłączenie modułu (znajduje się za ramką otworów wentylacyjnych tylnych siedzeń).

Bluetooth i zmieniarka CD były jedynymi pasożytniczymi poborami prądu, jakie udało mi się znaleźć. Pobór prądu przez zmieniarkę CD był bardzo minimalny (około 0,03 do 0,05 ampera), ale moduł BT był absurdalny (około 1,5 ampera, jeśli dobrze pamiętam). Jestem pewien, że gdyby działało tylko CD, mógłbym zostawić samochód na wiele dni i że moduł BT był głównym winowajcą.

#4 ·
Dzięki. Odłączyłem moduł HFL i teraz klika tylko raz, gdy otwieram drzwi i "budzę" samochód. Mam w drodze nowy moduł HFL. Jeśli nadal będzie klikał po wymianie modułu, po prostu będę monitorował pobór prądu. To irytujące, ale mogę z tym żyć, jeśli po pierwszej godzinie nie będzie poboru prądu.

#7 ·
Z jakiegoś powodu nie otrzymywałem żadnych aktualizacji e-mail dla tego wątku. Zainstalowałem moduł HFL zastępczy i klikanie oraz rozładowywanie baterii zniknęło. Klika raz, gdy otwieram drzwi i samochód się 'budzi', ale potem przestaje.

Jednak mam dźwięk trzaskania, gdy włączam samochód. Wierzę, że jest na to TSB. Uaktualnienie oprogramowania radia powinno to naprawić. Samochód nie jest już objęty gwarancją... może dealer naprawi to za darmo, jeśli połączę to z innym zakupem...

...Czy ktoś ma płytę CD z oprogramowaniem dla radia 2007 MDX z nawigacją i RES??

#8 ·
Ciekawe, mam ten problem od lat w Mdx żony. Kupiłem zupełnie nowy akumulator Optima Red Top, który wytrzymał około 2,5 roku, a następnie został wymieniony w ramach gwarancji. Teraz, skoro to wciąż się dzieje, chyba też dostanę nowy HFL. Dzięki za posty. Mam nadzieję, że to rozwiąże moje problemy.

Czy ktoś ma numer części modułu łącza głośnomówiącego, który zamówił? To byłoby pomocne dla mnie i przyszłych widzów wątku.

#10 ·
Miałem te same problemy z rozładowywaniem się baterii w moim MDX z 2007 roku, przeczytałem wątki na ten temat i odłączyłem moduł Bluetooth, bateria od tamtej pory jest w porządku.

Mój radio również nie odtwarza płyt CD, pojawiły się jakieś komunikaty o błędach.
Chciałbym, żeby to urządzenie odtwarzało płyty CD, byłoby miło.