Acura MDX SUV Forums banner

Automatycznie przyciemniane lusterka wsteczne?

19K views 5 replies 6 participants last post by  jzhu625  
#1 ·
Czy MDX ma diodę LED wskazującą, że automatyczne przyciemnianie jest aktywowane w lusterkach wstecznych? Są dwa miejsca, które wydają mi się diodami LED. Jednak nigdy nie widziałem, żeby świeciły... Czy mam uszkodzone lusterko?

#2 ·
O ile wiem, nie ma diody LED wskazującej, że automatycznie przyciemniane lusterka są włączone. Wydaje się, że są zawsze włączone. Otwory w lusterku wstecznym to czujniki światła (jak przypuszczam), które uruchamiają przyciemnianie.

Na marginesie, taśma lub osłony na otworach w lusterku wstecznym uniemożliwią włączenie automatycznego przyciemniania.

#4 ·
Wydaje się bezcelowe posiadanie kontrolki informującej o włączeniu automatycznie przyciemnianego lusterka, ponieważ można łatwo zauważyć, że jest ono włączone, widząc przyciemnione reflektory w lusterku. Mam automatycznie przyciemniane lusterko od 15 lat i nigdy nie przyszło mi do głowy, że powinna być kontrolka wskazująca tryb przyciemniania, ponieważ jest to oczywiste, czy jest on włączony, czy nie.

Ponadto zakrycie czujnika wydaje się wymuszać automatyczne przyciemnianie, a nie zapobiegać mu, ponieważ symulowałoby to noc.

Nie zapomnij, że w niektórych modelach MDX z 2014 roku z tyłu lusterka znajdują się czujniki, które są używane do funkcji prowadzenia po pasie ruchu i unikania kolizji. Nie chcesz ich zakrywać.

#5 ·
Czy ktoś wie, czy istnieje sposób na dezaktywację automatycznie przyciemnianego lusterka wstecznego? Osobiście uważam, że widoczność jest słaba i zbyt ciemna w nocy i wolę jeździć bez niego. W innych pojazdach, które posiadałem, na lusterku znajdował się przycisk ręczny do aktywacji lub dezaktywacji tej funkcji.

#6 ·
Czy ktoś wie, czy istnieje sposób na dezaktywację automatycznie ściemniającego się lusterka wstecznego? Osobiście uważam, że widoczność jest słaba i zbyt ciemna w nocy i wolę jeździć bez niego. W innych pojazdach, które posiadałem, na lusterku znajdował się ręczny przycisk do aktywacji lub dezaktywacji tej funkcji.
Możesz zdjąć osłonę i odłączyć przewód. Bardzo łatwe.