Świetny filmik, po raz kolejny! Miło znów Cię widzieć na MDXers w tych czasach. Właśnie wymieniłem światła drogowe na diody LED DDM Tuning Sabre 50w (95 dolarów w sprzedaży za 75 dolarów). Są prawie za jasne (i, jak zauważyłeś, mam zastrzeżenia co do ich trwałości - przynajmniej DDM ma 2-letnią gwarancję). Po jeździe z nimi przez chwilę, naprawdę uwydatniło się, jak słabe są nasze światła mijania.
Jestem fanem HID-ów do świateł mijania. Myślę, że mają bardziej solidny "zasięg", a odpowiedni rodzaj żarówki w odpowiedniej lampie ma kluczowe znaczenie w światłach mijania ze względu na ich użycie z nadjeżdżającymi kierowcami. Ponadto diody LED nie nagrzewają się tak bardzo i mogą mieć problem z topnieniem lodu i śniegu w szczególnie trudnych warunkach zimowych. Mogę z tym żyć w moich światłach drogowych, ale nie w światłach mijania.
W każdym razie, jeszcze nie zabrałem się za wymianę HID, ale Twój filmik zainspirował mnie swoją pozorną łatwością. Doceniam również Twój komentarz na temat doboru żarówek. Uważam, że standardowa barwa światła nagrzewa się do 5000K. Uważałem, że moje wyglądały bardziej żółto i po Twoim porównaniu zastanawiam się, czy nie nastąpiło to z powodu starzenia się. (Porównuję z moimi światłami pozycyjnymi Diode Dynamics 6000K i teraz 6000K DDM Sabres). 5500K brzmi dobrze, a Twój pragmatyzm kosztowy jest rozsądny. Dziękuję za dyskusję. Jestem trochę ciekawy, czy ktoś porównywał je bezpośrednio z Morimoto XB35, które również mają świetną reputację (@skirmch).
Wiesz, że dostaniesz za to kluczyk ; )