Acura MDX SUV Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter #1
Good Afternoon,

My wife drives a '13 MDX with about 68k mi on it. Fully dealer maintained with extended warranty to 120k mi. The other day, after leaving work, she stopped off at a Wawa to get coffee and when she got back in the car/started the car and put it in reverse, the transmission didn't engage reverse. She said she then put it into park and then put into reverse again and it didn't engage. She tried putting into drive, and it didn't engage. She then put it in park, turned off the car. After the restart, everything worked fine. It was rainy and about 50F outside. The car doesn't exhibit any kind of transmission noises that we are aware of, with me driving it for about 250 mi during new years day without any hiccups.

I'm not too familiar with transmission problems, but I am comfortable with car maintenance and turning wrenches. Is there anything I can check without needing a mechanics help? I've read online that it could be pressure switches or low trans fluid (trans fluid was changed at about 40k mi, per the MM).

Thank you for any insights.
 

·
Registered
Joined
·
3,338 Posts
There isn´t any OBDII codes?
This can be lots of things, From clogged Solenoid Screens to Pressure Solenoids to Range Sensor.. Without Codes you best bet is to wait until it happens again and pray that a OBDII code pops in, Otherwise it will be a Wild Guess all day long.
 

·
Registered
Joined
·
1,654 Posts
If you have the extended warranty, I'd at least take it to dealer and get the complaint on record. It's also possible there are some codes set that did not trip the CEL. Could have just been a software glitch and may never happen again but still worth getting it on record.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top