2008 Cold weather problem - Page 2 - Acura MDX Forum : Acura MDX SUV Forums
Register Home Forums Active Topics Auto Loans Photo Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance
MDXers.org is the premier Acura MDX Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average.
Old 01-04-2013, 11:35 AM   #16 (permalink)
Registered User
 
aucjmo22's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Canada
Posts: 250
i had the mirror actuator issue as well. The passanger side mirror would tilt down and wouldn't return to my preset position. Acura replaced the mirror but this did not remedy the telescopic steering issue. It's winter and I'm constantly having to push my memory button to move the steering to my position. Once the car is warmed up, everything works fine. The LED turns on indicating the driver memory and the tilt steering moves into my preset seating.
__________________
2009 Black MDX base model.
aucjmo22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-08-2013, 12:42 PM   #17 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Update 1/8
I just finished talking to Acura Client Support.
I have the following case number B012012-12-3100004
www.myacura.com If you are not registered you will need to do that.
Go to client support at the bottom.
They can be contacted by email or telephone 1 800 382 2238. I chose email, had to send them two of them.
I read the district rep many of your comments on this site.
I asked Acura for answers:
1. Is this a known problem?
2. What is the solution?
3. Is Acura working on this?

He said he would look into this and report back by COB Friday.
It would be a good idea if everyone who has this reported it.
I will update with answers. The more of us that report the problem the better our chances of getting Acura to look at this.
JHR1907 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2013, 05:32 PM   #18 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by JHR1907 View Post
Update 1/8
I just finished talking to Acura Client Support.
I have the following case number B012012-12-3100004
www.myacura.com If you are not registered you will need to do that.
Go to client support at the bottom.
They can be contacted by email or telephone 1 800 382 2238. I chose email, had to send them two of them.
I read the district rep many of your comments on this site.
I asked Acura for answers:
1. Is this a known problem?
2. What is the solution?
3. Is Acura working on this?

He said he would look into this and report back by COB Friday.
It would be a good idea if everyone who has this reported it.
I will update with answers. The more of us that report the problem the better our chances of getting Acura to look at this.
Good luck with this, I agree that these are a bit too light duty for their intended purpose, and I am sure they'll fix them for you.

For all you guys with higher mileage, this is an easy fix, 10 minutes tops, $30 for the part, honestly no big deal. While PITA having to deal with this every few years, it sure beats having to take half the truck apart to get to it. All in all if one is going to have an issue this is not a bad one.
Acura Parts @ AcuraOEMparts.com - Genuine Acura OEM Parts from Delray Acura



76210-STX-H03 ACTUATOR ASSY.
Part # 7 on this page.

You got TSB info on page 1 here, all good to go.

Regards,

Nino
ninor is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2013, 07:21 PM   #19 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by aucjmo22 View Post
i had the mirror actuator issue as well. The passanger side mirror would tilt down and wouldn't return to my preset position. Acura replaced the mirror but this did not remedy the telescopic steering issue. It's winter and I'm constantly having to push my memory button to move the steering to my position. Once the car is warmed up, everything works fine. The LED turns on indicating the driver memory and the tilt steering moves into my preset seating.
As you are pressing memory button, pay attention to your driver side mirror and if you notice that it moves a bit after each time you press the button, that is your issue. Replace driver side actuator and you are good...

Regards,

Nino
ninor is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2013, 06:37 PM   #20 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
For our Canadian Friends here.
www.myacura.ca
1 888 922-8729
Canada has separate engineering and client support departments.

TSB clarifiication: TSB are dealer maintenance procedures. Most will not address specific problems.
Reports filed with Acura US are held on file for three years.
I will leave this thread active as it should be of some help to others.

Here is the written response from Acura Client Support US
Thank you for allowing us the opportunity to help. As previously
discussed, we recommend first having an Acura dealership duplicate the
symptom. Please contact us to share the diagnosis results.

We hope this information is helpful. Our office can be contacted 800
382-2238 Option 5 or on Twitter @AcuraClientCare.

Kind Regards,


Acura Client Relations
Case B012012-12-1300004
JHR1907 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-16-2013, 03:06 PM   #21 (permalink)
Registered User
 
aucjmo22's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Canada
Posts: 250
Quote:
Originally Posted by ninor View Post
As you are pressing memory button, pay attention to your driver side mirror and if you notice that it moves a bit after each time you press the button, that is your issue. Replace driver side actuator and you are good...

Regards,

Nino
Nino thanks for the info, i'll check it out tonight. We're dropping to -12F in the next couple of days - it should be sooo much fun! I'll let you know if the memory button even works in this weather.

JHR1907, thanks for information. I'll give Acura Canada a call see what they have to say. I'll update this page with a response.
__________________
2009 Black MDX base model.
aucjmo22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2013, 08:38 PM   #22 (permalink)
Registered User
 
aucjmo22's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Canada
Posts: 250
Ninor / JHR1907, i took my X into the dealership and they replaced the passenger side actuator. Solved my steering wheel preset issues. It's -11 Fahrenheit and the steering wheels moves to the correct position.
__________________
2009 Black MDX base model.
aucjmo22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-01-2013, 07:07 PM   #23 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by aucjmo22 View Post
Ninor / JHR1907, i took my X into the dealership and they replaced the passenger side actuator. Solved my steering wheel preset issues. It's -11 Fahrenheit and the steering wheels moves to the correct position.
Just to clarify, they replaced pass side already (recently) and they had to replace it once more the other day, and now everything works?

If this is correct, it would appear that replacement was defective when it was brand new?

Thanks,

Nino
ninor is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-02-2013, 09:22 PM   #24 (permalink)
Registered User
 
aucjmo22's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Canada
Posts: 250
Ninor, you're Absolutely correct, this was the second time they replaced the passenger side acctuator. Works fine and the mirror doesn't make any noise when it tilts down when the vehicle is in reverse. It's a smooth movement. Good luck with your issues.
__________________
2009 Black MDX base model.
aucjmo22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-06-2014, 07:01 PM   #25 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Connecticut
Posts: 6
Send a message via Skype™ to venkycool
Question 08 Acura MDX tech w/RES starting problem in cold weather

I live in Delaware.. and I have the similar situation on my 08 Acura MDX Tech w/RES 75k miles driven. i used to live in Connecticut where it is colder than delaware but never had this problme.I had replaced the battery a month ago and the problem remains the same. During cold weather, the car would;t start and had to call acura help to jump start and this happened to me 4 times and again my car having the starting problem in cold weather if I don't turn on my car for few days. Acura diagnosed it and told me everything are working fine. Later they diagnosed is that my Bluetooth link in car is not turning off although ignition turned off so that was draining my battery. Few guys here in forum can check on this solution. But for me after replacing the bluethooth link too I see this starting problem. Any help is appreciated!
venkycool is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Acura MDX Forum : Acura MDX SUV Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Random Question

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 01:39 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2
Copyright 2000-2010 MDXers.org. All Rights Reserved.